Založ si blog

Desím sa najbližších volieb alebo slovenskí voliči sa museli zblázniť

Posledný prieskum volebných preferencií ma skutočne vydesil. Podľa neho totiž hrozí, že sa strana 99 % dostane do parlamentu a navyše vôbec nie na zlej pozícií. Ba dokonca sa môže ocitnú aj vo vláde. Samozrejme viem, že podobné prieskumy sú často veľmi tendenčné, ale v každom prípade to avizuje jedno: slovenskí voliči sa jednoducho zbláznili. Veria strane, ktorá sa tu zrazu objavila s tvrdením, že zastupuje 99 percent obyčajných ľudí proti finančnej oligarchii tvoriacej síce len jedno, ale nesmierne silné percento. Iniciatíva by to bola naozaj chvályhodná, keby sa táto strana nepriživovala na skutočnej občianskej iniciatíve prebiehajúcej po celom svete a skutočne bojujúcej za práva bežných ľudí a na nesmiernej frustrácií a sklamania voličov z celého súčasného politického spektra.

 

Nechápem, ako je možné, že takejto strane vôbec niekto dá svoj hlas vo voľbách, pretože už dávno sa prišlo na to, že za jej založením stojí významný podnikateľ, ktorý v minulých voľbách vehementne podporoval novú SDĽ. Jej nákladná kampaň síce skončila fiaskom, ale zdá sa, že na základe tohto ponaučenia sa novému projektu dostane väčších úspechov.

 

Ale sú tu aj inú skutočnosti, ktoré na túto stranu vrhajú zlé svetlo. Jeden z jej lídrom, pán Pavol Pavlík, totiž vlastní mediálnu agentúru, ktorá bola v istom čase v obchodnom vzťahu s finančnou skupinou Penta. Alebo pani Alena Dušatková a jej čachre-machre s eurofondami. Viete, uznávam, že ľudia z tejto strany sú v istom smere naozaj schopní, ale nikdy neuverím, že by im čo i len trochu záležalo na skutočných problémoch skutočných ľudí, aj keď sa to snažia masívnou kampaňou prezentovať. Skôr si myslím, že svojich voličov majú za blbcov, keď na svojich predvolebných bilboardoch miešajú dohromady schválenie financií na euroval so zvýšením minimálnej mzdy tuším na 600 eur, pritom sami dobre musia vedieť, čo by sa v prípade takéhoto prudkého zvýšenia minimálnej mzdy stalo.

 

Milí slovenskí voliči, do volieb ešte zostáva dostatok času na to, aby ste dobre zvážili, komu dáte svoj hlas. Máte len jeden pokus a preto ho nepremárnite na ľudí, ktorí nie sú vašimi skutočnými zástupcami. Veď uznajte sami, prečo by bohatým podnikateľom patriacim k tomu pomyselnému jednému percentu malo na vás skutočne záležať? Nedajte sa opäť oklamať, ako kedysi pri sľuboch dvojnásobných platov.

Smer – SD nie je ľavica!

08.02.2012

S úžasom som sledoval, ako sa pod mojím posledným článkom o inteligencii či neinteligencii pravice a ľavice rozpútala naozaj úctyhodná diskusia. No ešte viac ma zarazilo, keď sa v nej prakticky za jediného reprezentanta ľavicovej politicky na Slovensku označila strana Smer – Sociálna demokracia. Ja sa považujem za človeka s ľavicovým myslením, ale v žiadnom [...]

Voliči pravice sú menej inteligentní ako voliči ľavice

07.02.2012

Tak to aspoň tvrdí najnovšia vedecká štúdia kanadských vedcov, ktorej výsledky sa opierajú o úctyhodnú vzorku viac ako 15 tisíc ľudí. Čo ešte táto štúdia hovorí? Podľa nej si hlúpejší ľudia vyberajú pravicové, respektíve konzervatívne názory s tým, že im poskytnú väčší pocit ochrany a bezpečia. Naopak ľudia s vyššou vrodenou inteligenciou inklinujú [...]

Nepustime gorily do parlamentu! ! !

06.02.2012

Voliť, či nevoliť? To je priam hamletovská otázka momentálne rezonujúca v mysliach slovenských občanov. „Keď nebudem voliť, síce tým vykonám istú formu občianskeho protestu, ale na druhú stranu sa zasa dobrovoľne pripravím o možnosť rozhodovania a môžem tak dopomôcť rozličných špinám získať miesto v parlamente. No pokiaľ budem voliť, nepomôžem zasa len [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

suvarin

Zmena je nielen možná, ale aj nutná!!!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 18655x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie

Archív