Desím sa najbližších volieb alebo slovenskí voliči sa museli zblázniť

15. februára 2012, suvarin, Nezaradené

Posledný prieskum volebných preferencií ma skutočne vydesil. Podľa neho totiž hrozí, že sa strana 99 % dostane do parlamentu a navyše vôbec nie na zlej pozícií. Ba dokonca sa môže ocitnú aj vo vláde. Samozrejme viem, že podobné prieskumy sú často veľmi tendenčné, ale v každom prípade to avizuje jedno: slovenskí voliči sa jednoducho zbláznili. Veria strane, ktorá sa tu zrazu objavila s tvrdením, že zastupuje 99 percent obyčajných ľudí proti finančnej oligarchii tvoriacej síce len jedno, ale nesmierne silné percento. Iniciatíva by to bola naozaj chvályhodná, keby sa táto strana nepriživovala na skutočnej občianskej iniciatíve prebiehajúcej po celom svete a skutočne bojujúcej za práva bežných ľudí a na nesmiernej frustrácií a sklamania voličov z celého súčasného politického spektra.

 

Nechápem, ako je možné, že takejto strane vôbec niekto dá svoj hlas vo voľbách, pretože už dávno sa prišlo na to, že za jej založením stojí významný podnikateľ, ktorý v minulých voľbách vehementne podporoval novú SDĽ. Jej nákladná kampaň síce skončila fiaskom, ale zdá sa, že na základe tohto ponaučenia sa novému projektu dostane väčších úspechov.

 

Ale sú tu aj inú skutočnosti, ktoré na túto stranu vrhajú zlé svetlo. Jeden z jej lídrom, pán Pavol Pavlík, totiž vlastní mediálnu agentúru, ktorá bola v istom čase v obchodnom vzťahu s finančnou skupinou Penta. Alebo pani Alena Dušatková a jej čachre-machre s eurofondami. Viete, uznávam, že ľudia z tejto strany sú v istom smere naozaj schopní, ale nikdy neuverím, že by im čo i len trochu záležalo na skutočných problémoch skutočných ľudí, aj keď sa to snažia masívnou kampaňou prezentovať. Skôr si myslím, že svojich voličov majú za blbcov, keď na svojich predvolebných bilboardoch miešajú dohromady schválenie financií na euroval so zvýšením minimálnej mzdy tuším na 600 eur, pritom sami dobre musia vedieť, čo by sa v prípade takéhoto prudkého zvýšenia minimálnej mzdy stalo.

 

Milí slovenskí voliči, do volieb ešte zostáva dostatok času na to, aby ste dobre zvážili, komu dáte svoj hlas. Máte len jeden pokus a preto ho nepremárnite na ľudí, ktorí nie sú vašimi skutočnými zástupcami. Veď uznajte sami, prečo by bohatým podnikateľom patriacim k tomu pomyselnému jednému percentu malo na vás skutočne záležať? Nedajte sa opäť oklamať, ako kedysi pri sľuboch dvojnásobných platov.